Aquesta masia es diu LA CASA NOVA D’EN COLOMER. Antigament un tal senyor Colomer tenia una casa de pagès a Riudarenes i en va comprar una altra, aquesta. D’aquí li ve el nom de “Casa Nova”.

Hi ha documentació d’abans del 1750, a l’any 1782 es va fer una ampliació: un pis més amunt i un allargament per la part del darrera.
Durant un incendi als anys setanta, la teulada va enfonsar-se i només van quedar dretes les parets mestres. L’any 1988 varem comprar la finca i a partir del 1989 la vam començar a restaurar.

Un cop arreglada ha estat una casa de colònies durant uns 20 anys.

A l’any 2013 hem fet reformes i l’hem preparat per a fer-hi turisme rural. A partir del 2014, amb molta il·lusió hem començat a oferir els serveis de la CASA NOVA com a turisme rural.

Les habitacions

A la casa hi ha quatre habitacions triples i una doble, totes fan uns 20m2. Una de les habitacions triples té accés directe a una terrassa de 25m2.

Descobreix totes les habitacions

L’entorn

Tot el voltant de la casa pertany a la masia, la muntanya està plena camins per poder passejar i observar el bosc i gaudir del silenci i de la tranquilitat. A l’estiu també es pot caminar per la riera de l’Esparra, un petit rierol que passa a 50 metres de la casa, que sol portar poca aigua.
Els més petits poden jugar-hi sense perill, ja que l’accés de cotxes es reduit. La Casa Nova està en mig de la natura, envoltada de bosc mediterrani, ple de pins, roures, alzines sureres, cirerers d’arboç…
Els animals que podem trobar són varis, des de porcs senglars, esquirols, teixons, eriçons, cabirols… fins a mussols, aguilot, merles, pu-puts, pit-roigs, cucuts, pica-soques,…

El Menjador

El menjador de 120m2 està presidit per dues llars de foc. A un costat hi ha una taula, amb capacitat per 16 persones, també n’hi ha dues més petites ideals per jugar a diversos jocs de taula. Hi ha una zona amb sofàs per a veure la televisió, i una llibreria amb jocs de taula, contes, llibres, revistes, informació de la casa i de la zona, amb els llocs d’interès turístic més destacats dels voltants. Al menjador hi ha un racó per nens, amb una taula i quatre cadires i un petit moble amb calaixos i varies joguines: encaixos de fusta, cotxes, per jugar a cuinetes, contes… Al costat hi ha una barra tipus bar amb nevera, pica i quatre tamborets. A través d’aquesta barra es pot tenir accés a la cuina per una finestra.

La cuina

La cuina fa 20m2, té tots els estris necessaris pel dia a dia. Hi ha cuina, micrones, nevera, congelador, rentadora, i petits electrodomèstics: minipimer, exprimidor, torradora.

La Sala d’estar

Abans d’entrar a les habitacions hi ha un lavabo amb dos wàters, i un petit armari on hi ha una petita farmaciola. La sala d’estar dóna accés a un petit balcó, està al distribuidor de les habitacions, té uns sofàs molt còmodes, ideals per relaxar-se.